top of page
 
 
El Lokal VDM, com a espai en sí, és un centre social i un punt de reunió on es fan activitats i de diferent caire, totes de caràcter social i/o cultural.
A part dels membres que són socis, el Lokal i els simpatitzants que col·laboren i/o participen d’una manera o una altra, el Lokal està a disposició de tothom que necessiti l’espai per realitzar qualssevol activitats de caràcter socioculturals sense ànim de lucre.
Com a associació, també es realitzen altres activitats diverses de caire sobretot cultural i també es col·labora en algunes activitats conjuntament amb altres entitats, col·lectius i associacions.
 
1 - Activitats del Lokal com a un espai social i punt de trobada:
Es fan assíduament activitats que van des de  projectar partits de futbol, projeccions de cine, sopars populars, tornejos de ping-pong, pòquer, etc. fins a esdeveniments musicals amb actuacions o jornades d’activitats vàries per a la recaptació i donació de fons a causes  solidàries com la darrera Marató de TV3, destinada a la investigació i lluita contra el càncer.
Els més joves fan més la seva, fan trobades per jugar a la consola, alguna festa d’adolescents  i col·laboren amb els més grans en tasques de restauració, manualitats (pancartes, cartells, etc.) ,algun torn de barra en els grans esdeveniments com la Festa Major, el Resistència Rock, o fent de patges a la cavalcada de Reis.
Alguns grups o persones no membres del Lokal també en fan un ús puntual, sobretot escaladors que fan servir el rocòdrom per entrenar, l’Associació de dones per organitzar algun curs de ioga o de classes de guitarra, o l’Associació de mares n’ha fet ús per organitzar alguna festa de Halloween per als nens.
 
2 - Activitats d’associació i col·lectiu:
El Lokal VDM organitza activitats i esdeveniments sobretot de caire cultural i col.labora amb altres col·lectius, associacions o fins i tot amb l'Ajuntament en activitats per al benefici de la comunitats.
Les activitats són nombroses i diverses, com el Resistència Rock, de caire més polític amb la intenció de recuperar la memòria històrica del nostre poble i de lluitar pels drets i la llibertat de les persones combatent el feixisme.
També es fan activitats de recuperació més tradicionals per evitar que caiguin en l’oblit del temps, com "Lo Catxo", un joc de fira molt antic i autòcton, desaparegut fa prop de 15 anys que hem recuperat i fem en totes les fires i festes del poble.
 
El Lokal VDM som presents en aquestes i moltes altres activitats com representem a Vilanova de Meià cada any en la Comarcalada, organitzar  la cavalcada de Reis, col·laborem amb altres associacions com la piscina o el sindicat a organitzar festes i esdeveniments musicals, i en alguna ocasió amb altres associacions més compromeses com el Col·lectiu a les trinxeres, en el qual desenvolupem conjuntament els actes de la memòria històrica.
 
El Lokal també col·labora en l’organització de la Festa Major conjuntament amb l'Ajuntament.
 
 
 

QUÈ FEM

 
 
Lokal VDM som una associació sociocultural de Joves de la Vall de Meià.
 
El  Lokal, és un espai que va cedir l’ajuntament fa 10 anys, en conseqüència de les peticions realitzades pels joves de Vilanova de Meià, de disposar d'un local social al poble on poder reunir-se. Era un edifici vell, ple de ferralla i bastant deteriorat pel pas del temps on només hi havia un espai aprofitable d'uns 30 m2 i que poc a poc s'ha anat restaurant i s’hi han obert i aprofitat nous espais fins que fins ara no ho eren.
 
Actualment, tot l'edifici està pràcticament habilitat i comunicat entre sí. El Lokal disposa d’una sala d’oci en que hi podem trobar, una zona de bar, projector, música, accés a Internet, TV i canal satèl·lit. Al costat d’aquesta sala hi ha una sala de  jocs amb tennis taula, màquina de dards i jocs de sobretaula. En una altra part de l’edifici trobem un rocòdrom petit però ben preparat en el qual també hi ha un petit gimnàs. I entre aquesta part i la del Lokal tenim una terrassa juntament amb un espai obert on hi hem habilitat una zona d’escenari preparat amb llum i so amb capacitat per a 150 persones on poder fer diferents activitats del tipus de centre social, espai lúdic o festes tant per a joves com per a gent de totes les edats.
 
D’aquesta manera hem aconseguit aprofitar tots els espais traient-ne al màxim el seu possible rendiment i adequant-lo a les necessitats del Lokal.
 
 

QUI SOM

Lokal VDM som una associació assamblearia sense ànims de lucre

Tot i que en alguna ocasió ens hem pogut beneficiar d'alguna subvenció del Consell Comarcal que s'han destinat a obres i mollores del Lokal, el Lokal VDM  es una associació totalment autogestionada.

Tots els beneficis van destinats intgrament a millores del Lokal i ativitats.

 

COM HO FEM

bottom of page